понеделник, 12 април 2010 г.

Цветна пролет в задния дворПролетта в Сан Антонио идва с монархическите пеперуди, птичките робин, цъфналите плодни дръвчета и полските цветя. Полските цветя са под закрилата на щата и цъфтят в огромни количества на най-невероятни места. Например покрай градските и извънградски магистрали, из обработвани и необработвани зелени площи и ... в дворовете. Птичките се погрижиха тази година в моя двор да цъфнат ето тези прелести.
А тази тексаска слива е подарък от нашите съседи. За една зима порасна с няколко снатиметра и се разлисти. В дъното зад нея се е разпрострял килим от раззеленили се слънчогледи, друг дар от божиите птички. Тъй като миналата година оставихме няколко стъбла диви слънчогледа да буйстват в естествените си размери (над оградата), тази година ъгълът на двора е застлан от не особено мека слънчогледова постелка. Стъблата на дивите слънчогледи са обвити с трънлив мъх.Мента, гьозум, джоджен - уханна и устойчива. Ако я оставиш да се разсейва и зеленее, ще превземе и замък.
Смокинята зеленееше и даваше плод без умора до големия замръз преди няколко месеца, който покоси и всички палми в околността. Дано да е жива!
Дворът на розовите перспективи:

Розово-зелена уханна пищност:


3 коментара:

momenti-momenti каза...

:)

tiburon каза...

Прекрасно е! Особено "дворът на розовите перспективи":)))

Зоя Маринчева каза...

Благодаря!